Alles over Expeditie Berenbos

Ouwehands Dierenpark is een nieuwe beregave beleving rijker: Expeditie Berenbos. Een bijzondere ervaring rondom de bruine beren en wolven. De entree bestaat uit een spannend doolhof dat uitkomt op het pittoreske dorp ‘Karpatica’. In dit in Roemeense stijl gebouwde dorp, ontdek je alles over de beer. Hierna kun je de expeditie vervolgen door Het Berenbos. De echte waaghalzen nemen de klim- en klauterroute door Het Berenbos. Daarnaast kun je vanuit diverse punten genieten van het prachtige zicht op het bos, de waterval en natuurlijk de bewoners!

Het Berenbos
In Het Berenbos leven bruine beren, die vroeger mishandeld zijn, weer een onbezorgd leven. Samen met de wolven genieten ze van een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. Een uniek project! In Het Berenbos wordt de leefomgeving van de beer in het wild zoveel mogelijk nagebootst om het natuurlijke gedrag van de beer te stimuleren. De bewoners van het bos hebben gezelschap van een aantal wolven. Ze krijgen een gevarieerd en seizoensgebonden dieet, gebaseerd op wat in de natuur beschikbaar is.

In 1993 is Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark geopend. Het Berenbos wordt nog steeds als voorbeeld gebruikt voor opvanglocaties in andere landen.

Het Berenbos is een initiatief van Ouwehands Dierenpark Rhenen en Bears in Mind, stichting voor beer- en natuurbescherming.

Steun de beer
Wist je dat je Bears in Mind op verschillende manieren kunt steunen om zo de beer te beschermen? Help Bears in Mind door:

•  Donateur te worden
•  Een beer te adopteren
•  Een symbolisch stuk Berenbos te kopen

Word nu donateur van Bears in Mind en bescherm de beren. Voor een klein bedrag per maand ben je al een berenvriend! Donateur word je heel eenvoudig, geef je op door het online donatieformulier in te vullen. Je kunt de beer ook steunen, zowel als particulier als bedrijf zijnde, door een beer te adopteren. Daarnaast is het mogelijk om symbolisch eigenaar te worden van een stukje Berenbos.

Logo Alertis

Kijk voor meer informatie op: www.bearsinmind.org.